Çevrimiçi Orta Doğu ve Kuzey Afrika Gazeteleri

Çevrimiçi Orta Doğu ve Kuzey Afrika Gazeteleri

East View yeni Orta Doğu ve Kuzey Afrika gazete koleksiyonları sunuyor

Sponsorluğu Center for Research Libraries (Araştırma Kütüphaneleri Merkezi) tarafından yapılan Orta Doğu ve Kuzey Afrika Gazeteleri, Erişime Açık bir koleksiyon olarak dünyanın her yerinden herkes tarafından serbestçe kullanılabilir.

Yaklaşık 80 gazete içeren Orta Doğu ve Kuzey Afrika Gazeteleri koleksiyonu, ilgili ülkelerin tarihine özgün içgörülerin yanı sıra, 1870’ten 1960’ların ortalarına kadar başlıca tarihi olaylar üzerinde geniş bakış açıları sağlamaktadır. Araştırmacılar, 275 bin sayfayı aşkın malzeme sayesinde, büyük bir kısmı Erişime Açık materyal olarak şimdiye kadar ulaşılamayan veya dijital ortamda sunulmayan özgün içerik bulacaktır.

Koleksiyonunuzu seçkin içerikle genişletin
East View, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Gazeteleri Premium (MENA Premium) koleksiyonunu sunmaktan memnuniyet duyar. Kullanıcılar, ücretsiz olarak kullanılabilen Erişime Açık Orta Doğu ve Kuzey Afrika Gazeteleri koleksiyonunu tamamlayıcı bir paket olarak MENA Premium koleksiyonunu satın alabilirler.
Bölge genelinde yayınlanan ve telif hakkına tabi beş gazeteden oluşan MENA Premium koleksiyonu, 1956-2019 dönemini kapsar ve yakın geçmişteki Arap Baharı dahil olmak üzere 20. yüzyılın ve sonrasının kilit olaylarına bakış açıları sunar. MENA Premium koleksiyonu, güncel ve telif hakkına tabi materyalleri küresel bir kitlenin kullanımına sunmayı amaçlayan East View ile her bir gazetenin yayıncıları arasındaki bir işbirliğini temsil eder.

(Lübnan, 2006-2019)

(Ürdün, 1967-2000)

(Mısır, 1962-1986)

(Suudi Arabistan, 1972-1996)

(İsrail/Filistin, 1956-1967)

MENA Premium paketinin özellikleri

• Telif hakkına tabi 33 bini aşkın gazete sayısı ve yaklaşık 615 bin sayfa içerik
  • Tam sayfa düzeyinde dijitalleştirme, komple orijinal grafik ve aranabilir metin
  • Hem Arapça hem de İngilizce arayüz içeren platform
  • Kitle kaynaklı OCR (optik karakter tanıma) metin düzeltme işlevselliği
  • Erişime Açık Orta Doğu ve Kuzey Afrika Gazeteleri koleksiyonu ile aynı platformda yaklaşık 900 bin sayfalık toplam içerik genelindeki tüm yayınlar içinde arama olanağı

Orta Doğu ve Kuzey Afrika’dan daha fazla içerik mi arıyorsunuz?

East View ayrıca Al-Ahram (Mısır) ve Cumhuriyet (Türkiye) gazetelerinin dijital arşivlerini sunmaktadır. Her iki gazete de MENA Açık Erişim ve Premium koleksiyonları ile çapraz aranabilir özelliktedir.

East View, gazetelerden başka, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’dan aralarında e-kitaplar, dergiler, sayım verileri ve diğerlerinin de bulunduğu geniş kapsamlı içerikler sunar. Daha fazla detay için lütfen eastview.com/mena sitesini ziyaret edin veya bize ulaşın.

East View | 10601 Wayzata Boulevard, Minnetonka, MN 55305

| About our service provider
Sent by communications@eastview.com powered by
Trusted Email from Constant Contact - Try it FREE today.

Adres / Address: Cihangir Mah. Şehit Jandarma Komando Er Hakan Öner Sk. No: 1,
34310 Avcılar / İstanbul / Türkiye
Tel / Phone: 0212 4227000 / 130 (YDYO), 240 (Sanat ve Müh.), 350 ve 367 (Sağlık), 630 (MYO), 7191-7192 (TOWER)
Kütüphane/Libraryhttps://kddb.gelisim.edu.tr/