Hiperkitap Deneme Erişimi Başladı!

Hiperkitap Deneme Erişimi Başladı!

Hiperkitap; Hiperlink tarafından geliştirilmiş, akademisyenlerin ve öğrencilerin akademik bilgiye hızlı ve kolay erişebildikleri Türkiye’nin ilk ve tek Türkçe e-kitap veri tabanıdır ve Türkçe içerikli "Türkiye'nin ilk online kütüphanesi" dir. Hiperkitap’ta; tarihten edebiyata, matematikten felsefeye, sanattan mühendisliğe birçok konu başlığı altında 300’den fazla yayınevinin 15.000’den fazla e-kitabı bulunmaktadır. Hiperkitap; atlaslar, sözlükler, ansiklopediler gibi danışma kaynaklarını da içermektedir.

Kullanıcılar;

• Hiperkitap’ta bulunan 15.000’den fazla e-kitabı online olarak görüntüleyebilirler.
  •  Bilgisayarlara, Android ve IOS destekli cihazlara ödünç alabilmektedirler. Böylece internet erişimine ihtiyaç duymadan, istedikleri yerde ve istedikleri zamanda e-kitaplardan yararlanabilmektedirler.
  • “My library” özelliğiyle Hiperkitap’ta özelleştirilmiş kütüphaneler oluşturulabilmekte, e-kitap sayfalarında notlar alabilmekte, çıktı alıp paylaşabilmekte ve farklı formatlarda atıf verebilmektedirler.
  • Temel ve detaylı arama seçenekleri, e-kitap içerisinde arama yapma, e-kitap üzerine not ekleme, otomatik kaynakça oluşturma, PDF olarak sayfa kaydetme, e-kitap ödünç alma ve kullanıcıların kendi e-kütüphanelerini oluşturabilmeleri gibi birçok özellik ile  kendilerini fiziksel kütüphanede gibi hissederler.

Türkiye'de 100'e yakın üniversite kütüphanesi, yurt dışında 3 üniversite kütüphanesi (Yale University, Kyrgyz Turkish Manas University ve Kazakhstan Suleyman Demirel University) Hiperkitap abonesidir.

Hiperkitap veri tabanının içeriği Hiperlink tarafından derlenmektedir ve teknoloji sağlayıcısı EBSCO Information Services’ın platformu üzerinden kullanılmaktadır.

Erişim adresi: https://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=e011tww

Erişim 04.06.2018 tarihine kadar açık kalacaktır.

Detaylı bilgi: https://www.ebscohost.com/academic/hiperkitap