Kurumsal Açık Erişim Arşivimiz Zenginleşiyor!

Kurumsal Açık Erişim Arşivimiz Zenginleşiyor!

DSpace Kurumsal Açık Erişim Arşivi

DSpace, sayısal (dijital) materyali toplayan, koruyan ve dağıtan sayısal bir hizmettir. Kurumsal arşivler, bir kuruluşun mirasını korumak için önemli araçlardır; dijital korumayı ve bilimsel iletişimi kolaylaştırırlar. İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde üretilen ve açık erişim olarak paylaşılmasına karar verilen kitap, makale, tez, bildiri, rapor gibi akademik kaynaklar DSpace@Gelişim sayfamızda depolanmaktadır. Bu kurumsal açık erişim arşivi "İstanbul Gelişim Üniversitesi Açık Erişim Politikası Senato Esasları" çerçevesinde hizmet vermektedir. DSpace@Gelişim, uluslararası standartlara sahiptir, telif haklarına saygılıdır ve kurumsal açık erişim felsefesini desteklemektedir.

Açık Erişim Sistemleri üniversitelerin webometrik sıralamasında hayli önemlidir. Açık Erişim Arşivimizde çoğunluğu indirilebilir tam metin yaklaşık 1400 makale, tez, rapor, sunum, vb. kayıt bulunmaktadır. Çalışmalarınızı arşivimize kaydettirmek için acikerisim@gelisim.edu.tr adresine gönderebilirsiniz.

Açık Erişim Arşivimizi incelemek için lütfen tıklayınız:

İstanbul Gelişim Üniversitesi Kurumsal Açık Erişim Arşivi
Istanbul Gelisim University Institutional Open Access Repository
Adres / Address: Cihangir Mah. Şehit Jandarma Komando Er Hakan Öner Sk.
No: 1 Avcılar / İstanbul / Türkiye
Tel / Phone: 0212 4227000 / 350, 367